LOVÁSZ IRÉN: BELSŐ HANG – ÉN-ERŐT AD

– Az őseink a zene varázserejét már évezredekkel ezelőtt is ismerték. A bölcsek éppúgy tudatosan alkalmazták a zenét a lélek harmonizálására a kontinensünkön, mint a mesés Indiában.

A világunkban minden rezgés, energia: a jó zene az élő szervezet rezgéseire hatva segít helyreállítani a felborult egyensúlyt. Sajnos az ember számára szépen lassan fontosabbá vált a külső világ, mint a belső. Ez a “kifelé élés” folyamata mind a mai napig tart. A régi tudás csak másképpen gondolkodó emberek áldozatos munkájának eredményeként maradt fenn és öröklődött a kiválasztottakon keresztül évszázadokon át. Úgy tűnik, hogy eljött a fordulópont. Ma már egyre több – az anyagi világban megcsömörlött – ember indul saját, belső lelki értékeinek felfedezésére.

– Lovász Irén neve nem ismeretlen az igényes zene hívei körében. Lelkiismeretesen és elsöprő lendülettel már hosszú évek óta az ősi zenei kultúránk megmentésén munkálkodik. Az énekesnő 2006-ban négy részes lemezsorozatot indított útjára, melyet az emberi hang segítő, gyógyító erejének, mint a zene és ezen belül az emberi énekhang egyik legfontosabb ősi sajátosságának és egyetemes voltának szentelt. A sorozat első darabja 2006-ban jelent meg “Égi hang” címmel. A folytatás a “Belső hang” a tavalyi évben készült el az énekesnő hangvarázsló műhelyében.

– Az ismert zeneterápiás szakember, Dr Konta Ildikó így nyilatkozott a lemezről: “Több mint ének, több, mint mantra. Az univerzum és a magyar népköltészetünk rajta keresztül megnyilvánuló, összefonódó csodái ezek a hangok.”

– A “Belső hang” egy hatalmas és áldozatos út második állomása. A zene iránti alázat és végtelen tisztelet, szeretet testesül meg ebben az összhangzatban, mely méltán hozza rezgésbe a lelkünk képzeletbeli húrjait és dobogtatja meg a szívünket. Irén egy másik világba enged bepillantást, ahová egyszer majd eljuthatunk, egyelőre – csupán – az ilyen albumok jóvoltából a résnyire nyíló ajtaján leshetünk be.

– A “Belső hang” valóban olyan zene, ami felszabadít, de nem csupán hangulatilag, hanem a fejletlen, szunnyadó képességek szempontjából is. Eltávolítja a gondokat, én-erőt ad, az átélhető öröm élményével vesz körül. A csend által lesz értéke a hangzásnak, a hangzáson keresztül jut lehetőséghez a lélek. A harmonikus, kiegyensúlyozott lélek adja az élet értelmének élményét. Ez a zene varázslatának a lényege. Köszönjük szépen Irén!

– Közreműködnek: Lovász – Irén ének, Kerekes János – didgeridoo, Pintér Ágnes – hárfa, Balázs Gergely – hegedű, Gesztelyi Nagy Judit – shakuhachi, Mizsei Zoltán – hang.

Forrás: hificity.hu

+36 30 976 7360 • lovasziren1@gmail.com