SZÍVBŐL JÖN, SZÍVET TALÁL – BELSŐ HANG

Ülök a kényelmetlen széken, fázom. Elkezdődik a koncert: megszólal egy földöntúli hang, megráz, hullanak le rólam a hétköznapi koloncok. Varázsütésre olvad ki belőlem a feszültség, átadom magam a csodának: szárnyára vesz és elrepít – önmagamhoz.

Ezek a hangok mindig is bennem voltak, ahogy mindannyiunkban benne vannak – meséli Lovász Irén. Eljött az ideje, hogy szabad csatornát kapjanak, amin ki tudnak áramlani. Kisgyerekkorom óta folyamatosan énekelek: most elérkeztem egy olyan életszakaszba, ahol ezek a minőségek felszínre törhetnek, és testet ölthetnek. A Gyógyító hangok lemezsorozatot egy alfa szerű tudatállapotban álmodtam meg: láttam a négyosztatú világképet, melyben kereszt alakban helyezkedik el a négy mandala szerű korong – melyek a nőiességet, a gyógyítást, a természetfelettit és az önmagunkhoz fordulást jelképezik. A belső hangom üzent, csak meg kellett hallanom.

Ez a zene segít, hogy merjünk őszintén magunkba nézni, merjük meghallani a saját hangunkat. Annyi a póz, a zaj a hétköznapokban, hogy már nem halljuk belső csendünket. Ha tudok olyan környezetet teremteni, melyből a zene: a csend meghosszabbítása árad, akkor ebben elindulhatnak fontos belső folyamatok. Az emberek hálásak az őszinteségért. Mikor csupaszon adom oda magam, a lelkemet, akkor az eltalálja a szíveket. Egy keleti mondás szerint, ha a hang szívből szól, akkor szívet talál – de ha fejből jön, akkor elmegy a fül mellett. Ha minden maszlag nélkül a csupasz lényeget közvetítem, akkor az arra nyitottak ezt befogadják.

Nagyon sok visszajelzést kaptam arról, hogyan hat a hangom az emberekre. Ez vezetett rá, hogy mekkora a felelősségem, hogy a hangommal tudatosan kell bánnom. Egy koncertem után egy fiú jött oda hozzám, aki bevallotta, hogy a zeném hatására átrendezte és átfestette a szobáját.. Adott egy almát – csak az volt nála – mert mindenképpen szerette volna valahogy viszonozni, amit kapott. Tudok olyanról, aki a hangomra szült, és olyanról is, aki erre akart meghalni, és olyanról, aki erre temette el az édesanyját. Sorsfordulóknál, az élet kiemelt pillanataiban az őszinte emberi hang segít, vezet, továbbvisz.

A zene megteremtheti bennünk a harmóniát, ami az egész-ség feltétele. A világon minden energia: ha akadálytalanul áramlik bennünk, körülöttünk, egészségesek vagyunk. A zenei harmóniák, mint rezgések segíteni tudnak ennek megteremtésében. A betegség a harmonikus rezgésekben keletkezett blokk, zavar. A testünk is, a lelkünk is rezgés, energia: a jó zene segíthet harmóniát teremteni a rezgésünkben, segíthet, hogy egészségesek legyünk. Ma már wellness központokban, szállodákban, szépségszalonokban is használják a hangomat: örülök, hogy végre nem csak keleti zenére tudunk lazítani. A magyar népzenének is van gyógyító hatása: Belső hang lemezem beteljesítheti ezt a küldetést, zeneterapeuták is ajánlják.

Forrás: wellnesscafe.hu

+36 30 976 7360 • lovasziren1@gmail.com