SZERELMES VIRÁG. LOVÁSZ IRÉN-EST A FONÓBAN

Lovász Irén-est a Fonóban

A sokoldalú, mindig megújuló és kiapadhatatlan energiájú énekesnő, aki tudós kutató, mindig magas színvonalú produkciókat hoz létre. Szép és emlékezetes művek születtek a Hortobágyi Lászlóval, Snétberger Ferenccel, a Makám együttessel, Oláh Kálmánnal, és több hazai és külföldi formációval való közös munkáiból is.

Fellegajtó című szólóalbuma után az énekesnő négyrészes lemezsorozatot indított útjára, amelyet az emberi hang segítő, gyógyító erejének mint a zene és ezen belül az emberi énekhang egyik legfontosabb ősi sajátosságának és egyetemes voltának szentelt. A sorozat első darabja 2006-ban jelent meg Égi hang címmel. A folytatás, a Belső hang 2007-ben készült el az énekesnő hangvarázsló műhelyében. Mindkettőt különös zenészek, meglepő hangszerek, újszerű koncepció jellemzi, és mindkettő aranylemez lett.

Most Szerelmes virág címmel készíti legújabb albumát a magyar reneszánsz költészet gyöngyszemeiből válogatva. A lemez különlegessége a crossover mentalitásból adódik, amit a közreműködők jeles serege is igazol. A magyar régizene két avatott szakértője, Győri István lanton, Szabó Zsolt viola da gambán játszik. A magyar népzene és kisérleti jazz öntörvényű és kreatív egyénisége, Ágoston Béla furulyákon, dudán, a magyar jazz kiemelekdő képviselője, a virtuóz, világhírű, Kossuth-díjas Horváth Kornél pedig ütőhangszereken játszik. Nem mindennnapi csemege készül karácsonyra.

Forrás: kultura.hu

+36 30 976 7360 • lovasziren1@gmail.com