Lovász Irén: Gyógyító hang 2023. 10. 08 MÜPA lemezbemutató koncertről

Vélemények, levelek, facebook bejegyzések ( részletek)

Kozma Atilla (FB) okt.9.

„Amit tegnap este,a "Gyógyító hang" elnevezésű koncerten kaptam,átéltem arra a legenyhébb kifejezés a katartikus szavunk lehet. Mágikusan, dramaturgiailag tökéletesen felépített, zeneileg döbbenetesen erős produkció került Lovász Irén mindent beragyogó aurája, tehetsége köré.

Nem szokásom koncerteken pityeregni,de tegnap este többször meg kellett törölni a szemeimet. Az ősi, Földből, Égből fakadó energiák, népi énekek, bájolók,áldások keveredtek a finom elektronikával…,a világszínvonalon színpadra vitt világzenével,ritmusokkal.

Lovász Irénről nehéz megfelelő szavakkal írni. Angyali hangja, kisugárzása, talentuma, ízlése világviszonylatban is egyedülálló, maga a Gyógyító Hang, amelyre nagy szükség van a mai, nehéz energiákkal terhelt bolygónkon. 

Köszönöm a csodálatos zenészeknek, és mindenkinek aki közreműködött abban,hogy ez az este,igazi nagybetűs élménnyé válhatott minden jelenlévő számára!”


Prof Dr. Bagdy Emőke pszichológus okt. 8., V 23:57 
  

„Drága Irén, most is a hatása alatt vagyok!!! Isten a tehetség csillagával jelölt meg, úgy énekelsz, mint az angyalok. Szédületesen magával ragadó volt az egész este, a végén pedig frenetikus. Nagyon köszönöm! Sok szeretettel: Emőke”


Prof. Dr. Lázár Imre, egyetemi tanár okt. 8., V 22:56 .
 


„Istennő vagy, életem egyik legjobb koncertélménye volt. Megragadott, megkönnyeztem, minden sejtemig és csakrámig átjárt.

Szenzációs volt a csapat, szóval standing ovation, én legalábbis felálltam a kakasülőn, a balszárnyon.

Ha van felvételed a Kálvin téri koncertről, írnék a kettőről egyet Áldozat és áldásosztás vagy valami hasonló címmel.  Abszolút szakrális  művelet volt, és az azért unikum, hogy egy kutató az elméleti munkáját transzubsztantálja.

Vivát !!!  Imre”


Dr. Konta Ildikó, klinikai szakpszichológus, zeneterapeuta , okt.9.


„Drága Irén! Milyen isteni ajándék vagy te!- nemzetnek, nekem. Még mindig a művészi és emberi -hangi- teljesítményed, szépség és dinamika hatása alatt vagyok. Együtt dobogott több száz ember szíve. Extatikus, felemelő és zsongító hatás! …”


Lázár Enikő, énektanár,   okt. 8. 


„Drága Irén! Köszönjük ezt a csodálatos estét! Óriási ereje volt az éneklésednek, a zenének! Idehoztátok az ősi dalokkal, a hangokkal a történelmi múltunkat. Egy igazi időutazás volt a régiből a mai napokhoz érni és azon túl is, az időtlenségbe, a lélek által. 

Két barátnőmmel voltam a koncerten, mindketten Szentendréig mesélték az élményeiket, amit este kaptak. Az egyikük sírt is, igazi gyógyításként élte meg a hangzó dalokat. 

Áldja meg az Úr az életedet és minden munkádat! A látvány is méltó volt az egész zenei üzenethez, nagyon szép voltál a zöld ruhádban. Szeretettel, Enikő”


Gelesz Andrea (gimnáziumi tanár) okt.10. 

 

„Térben, időben hatalmas távlatokat nyitott az evilági léten is túlmutató koncert. Megnyílik a “ fellegajtó”, a múlt és a jelen asszonyainak, lányainak hangja együtt visszhangzik a térben. 

A művész médiumként, szinte varázslókènt kommunikál a földöntúli hatalommal. A szakrális kommunikációt lehetővé tevő híd, létra a művészi tehetség és az általa születő zene. 

Szinte minden népdal ismerős, mégis új értelmezési lehetőséget kínál. A világzenében keveredő különböző zenei stílusok és a tradicionális, archaikus dallamok különleges szintézise születik. 

Nemcsak zenei, filozófiai értelemben is kerek egészet sugall, az emberi lét egységét. Gyógyító meditációként hat, mint egy jógagyakorlat, melynek során vizualizáljuk a belső történéseinket. 

Az “ Ég szülte Földet”’kezdetű mantra sugározta egyensúly pedig különleges aktualitással és megtartó erővel bír ebben a kibillent, háborúkkal fenyegető világban. A keretként ölelő, oltalmat adó és kérő tenplomi áhítat pedig határainkon túl is megszólítja azt, aki nyitott arra, hogy meghallja az igét.”


Dóra Fürjes, ötvösművész okt. 9., H 
 

Csodás volt a tegnap este. Beleragadtam a székbe. Elképesztően gyönyörűen énekelsz és hihetetlen az a pontosság, ahogy minden hangot a helyére teszel.

És az teljes műsor olyan gyönyörű és hiánypótló, hogy mindenkihez el kéne jusson…, mi teljesen a hatása alatt vagyunk. Vitéz is csak magaslatokban beszélt róla, pedig nagyon fáradtak voltunk...

Köszönjük az estét drága Irén, és teljes szívemből gratulálok!


Hoznek György: 2023. okt. 9., Hét 19:29)

Drága Szirénke, még egyszer gratulálok a lemezbemutatódhoz, fantasztikusan impozáns volt, méltó helyszinen. Gyönyörű voltál, mint egy királynő, hangod egy álom. Csodaszép darabok, átsütött rajtuk a magyar zene ősisége, varázsa. A zenekar és a rendezés abszolút profi volt. Bemutatódnak a Royal Abert Hallban, a Carnegi Hallban, a Lincoln Centerben, a  Covent Gardenben is helye volna!


Zsófia Fodor okt. 9., H 
  

Ezúton is gratulálok a tegnapi gyógyító-meditatív koncerthez. Ritka kincs, ha ennyire nívós zenei élményben részesülhet az ember. Szavakkal nehezen méltatható, mert szavakon túlra vezet mindaz, ami megnyilvánult a színpadon. Kívülről nézve is szép és erőteljes a Devával való kapcsolódásuk…


Katona Bernadette: 2023. okt. 9., Hét 8:26)

 

A tegnapi koncerted fantasztikus volt! Már sok koncerteden jártunk, de szerintünk ez mind közül a legjobb volt: műsorban, kivitelezésben – abszolút felsőfok.

Tényleg gyógyultunk, én pl. olyan jót aludtam ma, mint már nagyon régen. Éjjel ha felébredtem néha, az este hallott dallamtöredékek jártak a fejemben – olyan jó volt …


István Jelenczki, filmrendező okt. 9., H  
 
 


Tiszta szívből gratulálunk, a tegnap esti koncerthez.

Remek volt.

Szeretettel: Zseni Anna és Jelenczki István István.

 

+36 30 976 7360 • lovasziren1@gmail.com